poniedziałek, 27 czerwca 2011

Kurczak z ananasem i żurawiną z grilla

Gdy za oknem słońce i pogoda nie chcę się siedzieć w kuchni, obiad można zawsze zrobić na grillu, leniuchowanie od południa.


Składniki:
  • filet z kurczaka,
  • 2 sztuki ananasa,
  • żurawina,
  • curry,
  • oliwa,
  • słodka papryka
  • 2 łyżki startego żółtego sera
Fileta kroimy na kotlety i ubijamy, obtaczamy w curry i słodkiej papryce. Kładziemy na rozgrzanym grillu razem z ananasem, aż do upieczenia. Mięso polewamy oliwą podczas grillowania by nie zeschło, na końcu posypujemy startym żółtym serem i nakładamy na mięso ananas zdobimy żurawiną do smaku. Do tego wrzucamy do grilla kilka ziemniaków, najlepiej smakują z białym twarogiem z ziołami i rzodkiewką.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz