Filet z kurczaka zapiekany w boczku z sosem barbecue
Składniki:
- filet z kurczaka 3 sztuki
- 20 dag długie boczku w plastrach
- 20 dag sera żółtego
- słodka papryka
- curry
- zioła prowansalskie
- sos barbecue
- 2 łyżki majonezu
- wykałaczki
- 1 łyżka śmietany
- pieczarki 10 sztuk
- 2 łyżki wody
- pieprz
Filety kroimy na kotlety i lekko ubijamy, obtaczamy w wymieszanych ziołach, papryce i curry. Ser kroimy na kawałki, zawijamy go w obtoczonego fileta, razem z kawałkami pieczarek wspomagając się wykałaczkami (można ser pomaczać w sosie barbecue) , potem wszystko owijamy boczkiem. Układamy w brytfance lub naczyniu żaroodpornym. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 200 st. na 20 -25min. 10min przed końcem polewamy sosem.
Sos: majonez, śmietana, woda, sos mieszamy razem pieprzymy dodajemy szczyptę słodkiej papryki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz