poniedziałek, 27 czerwca 2011

Filet z kurczaka zapiekany w boczku z sosem barbecue

Filet z kurczaka zapiekany w boczku z sosem barbecue
Składniki:
  • filet z kurczaka 3 sztuki
  • 20 dag długie boczku w plastrach
  • 20 dag sera żółtego
  • słodka papryka
  • curry
  • zioła prowansalskie
  • sos barbecue
  • 2 łyżki majonezu
  • wykałaczki
  • 1 łyżka śmietany
  • pieczarki 10 sztuk
  • 2 łyżki wody
  • pieprz
Filety kroimy na kotlety i lekko ubijamy, obtaczamy w wymieszanych ziołach, papryce i curry. Ser kroimy na kawałki, zawijamy go w obtoczonego fileta, razem z kawałkami pieczarek wspomagając się wykałaczkami (można ser pomaczać w sosie barbecue) , potem wszystko owijamy boczkiem. Układamy w brytfance lub naczyniu żaroodpornym. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 200 st. na 20 -25min. 10min przed końcem polewamy sosem.
Sos: majonez, śmietana, woda, sos mieszamy razem pieprzymy dodajemy szczyptę słodkiej papryki.










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz