środa, 29 czerwca 2011

Gril na kolacje

Hamburgery z grilla:

Steki, bułki, kawałek, sałaty, pomidor, ogórek, troszkę kukurydzy, ketchup, majonez i gotowe.









Cytrynowe szaszłyki w curry:


Składniki:
  • filet w kurczaka
  • papryka
  • cytryna
  • słodka papryka
  • curry
  • pieczarki kilka sztuk
Fileta myjemy i kroimy na kawałki 2cm, paprykę w dużą kostkę, pieczarki na połówki, cytryne w kawałki 2 cm. Fileta marynujemy w curry i papryce około godziny. Nabijamy na patyczki do grilla na przemian mięso- papryka- mięso- cytryna- mięso- pieczarki- mięso itd. pieczemy na grillu do upieczenia fileta, można też zrobić je w piekarniku przy 200 st. około 20-25min obracając.







Szaszłyki z fileta:

Składniki:
  • filet w kurczaka
  • papryka czerwona
  • papryka zielona lub żółta
  • cebula czerwona
  • cebula biała
  • pieczarki
  • marynata do mięs
Fileta kroimy na kawałki 2 cm , marynujemy go w marynacie do mięs Prymat, przez około godziny, cebule na plasterki, pieczarki na połówki, paprykę na kostkę około 2cm. Nabijamy na szpikulce na przemian warzywo- mięso. Grillujemy do upieczenia mięsa często obracając, można też w piekarniku przy temp. 200st. około 20-30 min często obracając.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz