Uwielbiam grzanki, są doskonałą przekąską idealną na wiele okazji.Grzanki można robić na wiele różnych sposobów, z różnego rodzaju pieczywa, z przeróżnymi dodatkami. I zawsze smakują tak samo wspaniale.Te najczęściej jadam na kolacje, ktoś bardzo je polubił.
Składniki:
- bagietka
- 20 dag szynki wiśniowej
- 3 pomidory
- kilka pieczarek,
- 20 dag sera żółtego,
- przyprawa grzanki złociste
- pieprz, sól
Pomidor sparzyć, obrać, pokroić drobno w kostkę. Pieczarki umyć, obrać i pokroić drobno, szynkę pokroić w kostkę. Bagietkę pokroić pookładać na tacy posypać przyprawą. Pomidora, pieczarki i szynkę podsmażyć na patelni doprawić solą i pieprzem. Później usmażony misz-masz układamy na bagietce, przykrywamy żółtym serem i posypujemy przyprawą, wsadzamy do piekarnika rozgrzanego do 150 st. aż ser się roztopi, podajemy na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz