poniedziałek, 27 czerwca 2011

Grzanki

Uwielbiam grzanki, są doskonałą przekąską idealną na wiele okazji.Grzanki można robić na wiele różnych sposobów, z różnego rodzaju pieczywa, z przeróżnymi dodatkami. I zawsze smakują tak samo wspaniale.Te najczęściej jadam na kolacje, ktoś bardzo je polubił.


Składniki:
  • bagietka
  • 20 dag szynki wiśniowej
  • 3 pomidory
  • kilka pieczarek,
  • 20 dag sera żółtego,
  • przyprawa grzanki złociste
  • pieprz, sól
Pomidor sparzyć, obrać, pokroić drobno w kostkę. Pieczarki umyć, obrać i pokroić drobno, szynkę pokroić w kostkę. Bagietkę pokroić pookładać na tacy posypać przyprawą. Pomidora, pieczarki i szynkę podsmażyć na patelni doprawić solą i pieprzem. Później usmażony misz-masz układamy na bagietce, przykrywamy żółtym serem i posypujemy przyprawą, wsadzamy do piekarnika rozgrzanego do 150 st. aż ser się roztopi, podajemy na ciepło.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz