poniedziałek, 7 listopada 2011

Zapiekanka z tortelinkami






Składniki:
-tortellini (pół opakowania)
-pomidor
-bazylia świeża
-kalafior
-kukurydza
-czerwona cebula
-ser żółty
-sól, pieprz, zioła prowansalskie
-pół szklanki bulionu
-2 łyżki majonezu
-2 łyżki śmietany 12%
-papryka słodka


Tortellini gotujemy, kalafior również podgotowujemy by zrobił się miękki. Pomidora sparzamy i obieramy ze skórki, kroimy w drobną kostkę, do tego cebulkę czerwoną. W żaroodpornym naczyniu wysypujemy warstwami po trochu, tortellini, pomidory, cebulkę, kalafiora, kukurydzę na zmianę doprawiając lekko każdą z warstw, na wierzchu kładziemy kilka plastrów żółtego sera i posiekaną bazylię, całość zalewamy sosem, który robimy z bulionu, 2 łyżek majonezu, dużej ilości papryki czerwonej słodkiej i 2 łyżek śmietany 12% i wstawiamy do piekarnika na 15min. na 180st.









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz