wtorek, 5 lipca 2011

Jajka faszerowane cd. 2

Składniki:
  • 10 jajek
  • 3 pomidory
  • szczypiorek, koper
  • sól, pieprz
  • kilka plasterków sera żółtego
  • kilka plasterków szynki
  • kilka oliwek
  • 5 rzodkiewek
Jajka kroimy na połówki, oddzielamy żółtka od białek, żółtka miksujemy z posiekanym szczypiorkiem i koprem oraz łyżką majonezu, przyprawiając solą i pieprzem.
Pomidory odkrawamy od góry, wydrążamy środek, bierzemy dwie połówki jajka wkładamy do pomidora farsz na to jajko, dekorujemy rzodkiewką i szczypiorkiem ewentualnie koprem. Tak robimy z wszytskimi pomidorami, pozostałe połówki białek układamy na półmisku faszerując i ozdabiając wedle uznania, szynką, serem i resztą dodatków, u mnie wyszły łódeczki.











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz